Prospects and concepts 2018

Als laatste heb ik natuurlijk toe geleefd naar de tentoonstelling prospects en concepts op Art Rotterdam. Hier heb ik veel werk getoond wat ik het afgelopen jaar gemaakt heb. Ik vond het een geweldige editie met veel goede kunstenaars en een geweldig goede curator, Stijn Huijts.

Tijdens de opbouwperiode heb ik met mijn mentor van het Mondriaan fonds alles opgehangen en daarnaast een groter werk gemaakt.

Hieronder wederom een foto overzicht!

Advertentie

Solo Witteveen Visual art en mijn eerste publicatie met tekst van Arno Kramer

Tijdens mijn solo tentoonstelling bij Witteveen Visual Art heb ik mijn eerste publicatie laten maken bij een drukkerij Verhaag in Oldenzaal. Hiervoor heb ik werk gebruikt van e afgelopen twee jaar en heeft Arno Kramer een mooie tekst geschreven.

hieronder een aantal foto’s van mijn solo “Op zoek naar de verloren tijd”bij Witteveen Visual art en een foto van mijn eerste publicatie die ik heb kunnen realiseren door de bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Nieuw werk

Tijdens de werkbijdrage jongtalent heb ik veel kunnen onderzoeken en experimenteren. Ook heb ik vanuit verschillende series werk kunnen maken met als leidraad Op zoek naar de verloren tijd.

series:

Un amour de.. /Fade out: Een eeuwig zoeken en verlangen naar een verloren tijd, een eeuwige liefde en de onbereikbaarheid daarvan door het al eeuwige monster: de tijd, wat zorgt voor lijden, verderf, vergankelijkheid, vervagen en de dood. Un Amour de Swann is een deel uit de romancyclus Op zoek naar de Verloren tijd van de Franse schrijver Marcel Proust.

En Attendant Godot: Een zinloos wachten op, of een zinloos verdergaan. Waarbij het zinloze wachten meer betekenis heeft, omdat er dan altijd nog hoop en verlangen overblijft. Geinspireerd op Wachten op Godot van de Ierse schrijver Samuel Beckett

Noms de pais: le nom: “De plekken die wij hebben gekend horen niet alleen thuis in de wereld van de ruimte, waar wij ze voor het gemak situeren. Ze waren maar een part uit het conglomeraat van de indrukken die ons leven van toen uitmaakten; de herinnering aan een bepaald beeld is niets anders dan heimwee naar een bepaald moment; en huizen, wegen en lanen zijn, helaas vluchtig als de jaren.” geïnspireerd op het deel plaatsnamen: de naam uit de romancyclus op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust.

The book of Disquitet: Een alledaags mijmeren, dromen en lijden in het zinloze bestaan. Een overzicht van de geest met smartelijke intervallen als in een duurzaam dagboek. Geïnspireerd op het boek rusteloosheid van de schrijver Fernando Pessoa.

Fragments d’un discours amoureux: wat voornamelijk ontstaat vanuit Poëzie en literatuur.

overzicht werken

Hieronder nog een overzicht van nieuw werk gedurende mijn werkbijdrage jongtalent.

allen onderdeel van mijn doorlopende serie “op zoek naar de verloren tijd”,

met als titels: Fade out, Een Liefde voor.. en Waiting For Godot

Verantwoording deel titel “opzoek naar de verloren tijd”

Een Liefde voor..

Dit zijn werken die zich voornamelijk in de verlangende staat bevinden. Het zijn werken die enkel de belevenis van mijn innerlijks tijd, vol herinneringen en verlangens tonen. Vaak in een verlangd landschap vol fallische vormen. Waarin lichamen en aanrakingen met elkaar verbonden zijn en tegelijkertijd een zekere weerstand tonen. Het is eigenlijk een landschap wat zich vooral afspeelt in mijn hoofd dus een landschap vol gevoelens, gedachtes en emoties van een verloren tijd

Fade out…

Dit werk gaat  over twee werelden die samen komen, maar tevens ver van elkaar afstaan. Een wereld tussen leven en dood, oud en jong. Twee werelden die naar elkaar verlangen maar tevens ver van elkaar afstaan en afgesloten worden van een gezamenlijke tijd. Twee werelden die zich enkel bevinden in een innerlijke waarin ze verlangen en daarbuiten het besef en angst hebben van dood, onbereikbaarheid vergankelijkheid. De lijnen in de tekeningen tonen de twee verschillen van lichamen en gevoelens. Een is jong, angstig, onrustig, zoekend en verlangend de ander oud, verlangend, rustig, berustend en kwetsbaar en steeds meer in staat van de dood. Uiteindelijk is er het besef dat sommige lijnen verdwijnen of vervagen, maar vele lijnen voor altijd zichtbaar zullen blijven.

In de schaduw van..

Is vaak geïnspireerd op een werk van mijn artistieke familie

Waiting for godot

Twee werelden van twee zielen, die als maar wachten op iets dat zal komen of zal gebeuren, wat weten ze niet en op wie ze wachten weten ze ook niet al verlangen ze wel naar iemand en hopen die persoon ooit weer te ontmoeten. Terwijl ze wachten, bouwen ze hun innerlijke tijd om hun heen waarin de herinneringen en verlangens voorbij komen en weer verdwijnen of vervagen. Ze weten dat buiten deze randen een tijd is waarin ze zullen sterven, een zinloze tijd waarin ze elkaar nooit zullen ontmoeten. Maar binnen de innerlijke tijd worden ze ook steeds ouder en hebben ze geen besef van de tijd en weten ze dat het wachten misschien ook zinloos is. Maar verder gaan is dat misschien nog wel veel meer.

What where

Twee personen die los van elkaar op zoek zijn naar hun verloren tijd, naar hun onbereikbare liefde. Ze dwalen vanuit werkelijke tijd steeds naar de innerlijke tijd, hun paden doorkruisen elkaar maar ze komen elkaar nooit tegen. Door de tijd worden ze steeds ouder en hun herinneringen vervagen. Uiteindelijk bouwen ze een muur om zich heen om hun herinneringen te beschermen tegen de alles verdoemende tijd. Maar ook hier kunnen ze niet vechten tegen deze vijand.

Utrecht Down Under

..ook heb ik afgelopen zomer mee mogen doen aan de fantastische tentoonstelling die plots vond langs de oude grachten in Utrecht, Utrecht Down Under.

Voor deze expositie mocht ik gebruik maken van de gehele werkruimte en heb daar een installatie met tekeningen gemaakt, geïnspireerd op het werk Waiting For Godot van Samuel Beckett.

loods 6

…en hier een klein overzicht van een aantal hele goede kunstenaar die mee deden aan de expositie in Loods 6.

onderstaande werken zijn van Guy Vording, Susanna Inglada en Arno Kramer.

 

Loods 6

Afgelopen september was er een enorme teken tentoonstelling in Loods 6 met vele zeer goede tekenkunstenaars. Ook ik heb hier aan mee mogen doen. De tentoonstelling is samengesteld door Oeke Witteveen.DSC_3409